woensdag 27 februari 2008

LO Paasbrunch

Omdat ik het zo jammer vond dat ik achter liep met de Creanijn schetsen, heb ik gisteravond deze layout nog gemaakt. Hij hoort bij schets 8 die afgelopen zaterdag verschenen is. De layout bij schets 9 is gelukkig ook al af, maar die krijgen jullie volgende week pas te zien.


Weer helemaal gemaakt met oude spullen, zelfs oude foto's (al van Pasen 2006). De extra figuurtjes zijn van Annie Lang. Ik heb nog een heel mapje met zulke prentjes, en dat was een van mijn eerste aankopen! De tekst is gemaakt met de Dymo junior en de cirkels rechtsboven zijn gemaakt met de Tag Maker.

Project "agenda"

Dit projectje was al een hele tijd geleden beloofd, maar helaas was uit het oog verloren. Hoewel het al bijna maart is wil ik toch dit projectje met jullie delen.

Wat heb je nodig?
* een organizer navulling (o.a. te koop bij Hema, Club, AVA,...)
* stevig karton
* resten cardstock en dessinpapier naar keuze
* embellishments naar keuze (lint, stickers, bloemen, bling,...)
* boekringen (aantal is afhankelijk van het aantal gaatjes in de navulling)
* basismateriaal: snijmes en lat, schaar, lijm, dubbelzijdig tape, ...
* tool om gaatjes te maken (bv. Crop-a-dile) Werkwijze:
1. Meet een blad van de organizer navulling (hou rekening met uitstekende tabs). Snij 2 stukken karton die een beetje groter zijn dan zo'n blad. Dit worden de kaftjes. Bekleed de 2 stukken karton met papier naar keuze. Ik plakte met dubbelzijdig tape, maar je kan bv ook boekbinderslijm (of zoiets) gebruiken.
2. Maak gaatjes in het karton. Gebruik hiervoor eerst een van de blaadjes als mal, zodat de gaatjes op de juiste plaats staan.


3. Versier de kaft verder naar eigen smaak, met bv stempel, stickers,...
4. Gebruik de tabblaadjes als mal en maak er zelf nieuwe van cardstock. Versier naar keuze en maak er mini scrappagina's van.
5. Zet het geheel in elkaar met de boekringen. Knoop eventueel lintjes en/of fibers om de ringen.
6. Knoop aan de bovenste ring een langer lint. Dit kan je gebruiken als bladwijzer.

7. Je agenda is klaar!

Mijn agenda is gemaakt van restjes en telt dus ook mee voor mijn 100 challenge.

dinsdag 26 februari 2008

Outdoor fun & Kermis

Vandaag heb ik twee dubbele layouts kunnen afwerken. Ik was er zaterdag tijdens de crop met mijn vriendinnen ('t was weer gezellig Enny, Ingrid en Maritta!) aan begonnen. Maar de titels en tekst moesten nog toegevoegd worden.
Beide layouts zijn opgebouwd naar de schetsen van Creanijn.




De layouts tellen ook weer mee voor mijn 100 challenge.

woensdag 20 februari 2008

Kaartjes

Het was weer lang geleden dat ik nog eens wat kaartjes had gemaakt. Behalve de kerstkaartjes (wat er wel ineens een 70-tal waren) had geen kaartjes meer gemaakt. Maar nu heb ik er terug plezier in gevonden. En het is bovendien geweldig om restjes papier weg te werken! Ja, dat kaartenkarton dat al vier jaar in de schuif ligt, mag nu echt wel eens opgebruikt worden hoor :)

Vroeger maakt ik bijna altijd kaartjes met 3D plaatjes erop (wat me eraan doet denken dat ik daar ook nog een hele map van heb), maar nu gebruik ik liever stempels. De Magnolia van de onderste kaart is wel nieuw, maar omdat de rest van de kaart allemaal "oud" materiaal is, laat ik hem toch meetellen voor de 100 challenge. Voilà, 4 kaarten dus weer 1 punt erbij!





vrijdag 15 februari 2008

Nog eentje afgewerkt

Daarnet nog rap een layoutje afgewerkt. De basis was gemaakt op de scrapdag van Creanijn. We gingen toen weer met drie van haar fantastische schetsen aan de slag. Het is toch wel even wennen om eerst je layout op de bouwen aan de hand van de schets, en pas later foto's toe te voegen. Maar je ziet, ook deze keer is het me weer gelukt.

Op de layout staan foto's van kaartjes die we kregen toen Thijs geboren was. Het waren zoveel kaartjes dat ik ze niet allemaal wou bewaren, dus heb ik ze maar op foto gezet.

Eindelijk

heb ik nog eens een layout kunnen afwerken. Allé, hij lag al enkele dagen klaar om gefotografeerd te worden, maar dat kwam er niet van. De layout is opgebouwd naar een schets van Bekcy Fleck. Hier ook weer "oud papier" gebruikt en dus is dit er weer eentje voor de 100 challenge. Hopelijk kan ik nu mijn scrapdraadje weer oppakken zodat ik nog ooit eens aan die 100 layouts geraak.
En dan nog even dit. Je weet het of niet, maar ik ben helemaal gek van lintjes. Kwam ik deze toch niet tegen in de Hema zeker! Ik kon ze gewoon niet laten liggen. Ze kosten 3,75€ en er zit 5 keer 1,5 meter op. Allen naar de Hema hihi!

donderdag 14 februari 2008

Ja hoor, ik leef nog

alleen heb ik de laatste dagen geen tijd gehad om iets te posten. Ook het scrappen is even stilgevallen. Vorige week zaterdag ben ik wel op de scrapdag bij Creanijn geweest, maar die projectjes zijn helaas nog niet afgewerkt.
Tja, in zo'n weekje schoolvakantie doe je niet veel hé. De kids eisen dan veel te veel aandacht op, zodat er geen tijd overblijft voor mijn hobby's. Bovendien hebben we er sinds vorige week nog een grote dochter bijgekregen. We zijn gastgezin voor een lief waals meisje dat hier in Antwerpen Nederlands komt leren. Ze komt ongeveer 4 maanden bij ons logeren.
Trouwens, als er nog mensen zijn uit de omgeving van Antwerpen die zich geroepen voelen om een student(e) in huis te nemen, klik dan even op de link hierboven. Er zijn nog steeds heel wat studenten die nog geen verblijfplaats gevonden hebben.

Hopelijk tot binnenkort...

zaterdag 2 februari 2008

Getagged

Ik ben getagged door Vicky en dit zijn de regels:


1. Je moet de regels posten voordat je je antwoorden geeft.


2. Je moet een ding over jezelf opnoemen met iedere letter van je middelste naam. (Als je geen middelste naam hebt, gebruik je je meisjesnaam).
3. Nadat je getagged bent, moet je je blog updaten met je middelste naam en je antwoorden.


4. Op het eind van je post, moet je net zoveel personen "taggen" als er letters zitten in je middelste naam. (Laat wel even een berichtje achter op hun blog dat je ze getagged hebt en dat ze de regels op je blog kunnen lezen....)





Nou, ik heb net als Vicky geen middelste naam, dus moet ik ook maar mijn familienaam kiezen. En oh jee, dat zijn 10 letters, hier gaan we dan:


S: Scrapbooken natuurlijk! Dat is gelukkig een gemakkelijke om mee te beginnen. Ik ben begonnen met scrappen in 2003, net na de geboorte van ons Kato. Dus ondertussen ben ik er al bijna 5 jaar mee bezig en ik vind het nog steeds een fantastische hobby.


C: Chocolade! Net zoals veel scrappers (denk ik toch) eet ik graag chocolade. De m&m's ontbreken dan ook op geen enkele crop. Ook nog met een c is mijn tofste speelgoedje, de Cricut expression.


H: Huishouden! Na lange tijd heb ik eindelijk een beetje controle over mijn huishouden. Waar een nieuwe stofzuiger al niet goed voor is :)


U: Uniek! Ja, ook ik ben uniek. Zoals mij zijn er geen twee op de wereld (gelukkig).


U: USA! Daar zou ik heel graag eens naartoe gaan.


R: Raar! Soms durf ik wel eens raar te doen. Vooral na 22u slaat mijn denkvermogen op hol.


M: Martine! Dat is mijn voornaam, maar dat wisten jullie waarschijnlijk al. Verder ben ik ook mama van twee lieve kapoenen.


A: Antwerpen! Daar wonen we nu ongeveer 8 jaar. Mijn ventje en ik zijn oorspronkelijk van Limburg, maar we hebben het reuze naar onze zin hier in Antwerpen.


N: Nougat! Ik ben een hele grote snoeper: drop, spekkies, zuurtjes, ... alles gaat erin. Maar de grootste favoriet is toch wel nougat.


S: Sketches! Daar maak ik veel gebruik van bij het scrappen. Alles gaat veel sneller, want ik moet dan niet meer zoveel nadenken over de layout van mijn pagina's. Heerlijk voor mij omdat ik niet altijd veel tijd heb om te scrappen.



Voilà!!! En bij deze tag ik Natascha, Gwen, Ann, Chantal en Vanessa.
Oké, het zijn er maar 5. Maar ik ken nog niet zoveel mensen met een blog, en die ik nog ken zijn al getagged.