vrijdag 12 maart 2010

Ik leer haken

Wonder boven wonder heb ik vroeger op school nooit geleerd om te haken. Ook breien behoort tot op heden nog steeds niet tot mijn parate kennis. Misschien komt dat omdat ik tot en met het vijfde leerjaar alleen maar meesters had. Tja, toen vond ik het blijkbaar niet erg om het niet te leren. Maar nu, zoveel jaar later voelde ik toch een gemis. De nood om te leren haken werd vooral aangewakkerd door de geplande demo "bloemetjes haken" bij Pipoos. En dan lees je ook nog eens de amigurumi verhalen op de blog van Vanessa, en dan ben je niet meer te stoppen hè.
Vrijdagavond werd er dan ook (een half uurtje voor sluitingstijd!) een verplichte uitstap gedaan naar het shopping center om een haaknaald en wol aan te schaffen (nee, gek zijn doet geen pijn).

En het haken vlotte bijzonder goed. Zondagavond werd er nog vlijtig gehaakt aan een sjaal voor klaspop Pompom die op bezoek was.

Zo moeder zo dochter! Ook ons Kato kreeg de haakkriebel, dus werd dit leuke boekje aangeschaft (echt een aanrader). Vooral voor moeder, maar zeker ook voor dochter!

4 opmerkingen:

vanessa zei

dat boek staat op mijn verlanglijst - voor als mijn zonen zin krijgen, of voor als mijn dochter oud genoeg is... ;-)

Gwen zei

ja haken en breien...ik doe het wel graag... maar verder dan een een paar sjaals ben ik nog niet geraakt eigenlijk...

Natascha zei

Cool!

Enny zei

Tof hoor !! Ik heb haken en breien ook helemaal alleen moeten leren op school, want de juf kon mij dat niet tonen, omdat ik linkshandig was en zij rechtshandig :). Ik heb in mijn tijd ook al heel veel pottenlappen gehaakt (met katoen, geen wol).