vrijdag 5 februari 2010

Naaivirus

Mijn buurvrouw heeft me vorige week besmet met het naaivirus. Ik heb het zelfs zo erg te pakken dat ik na het monsterproject meteen aan een rokje wou beginnen. Dus dan maar op zoek naar een patroon en stof. Aangezien er op dat moment (ja als ik iets wil moet het snel gaan) geen deftige stoffenwinkel bereikbaar was, zijn we maar naar Ikea gegaan.
En daar koos Kato natuurlijk het meest fleurige stofje uit. Op één avond maakte ik dit rokje:

Maar toen Kato de volgende morgen het rokje kon passen, bleek het jammer genoeg iets te groot te zijn. Misschien past het tegen de zomer wel.
Het patroon komt uit "Ottobre design lente 1/2010" en op hun blog vind je een stap voor stap handleiding om dit rokje zelf te maken.
En uit de rest van de stof knipte ik deze bloem en appliceerde ze op een bijpassend shirt. De bedoeling is om er nog een haarbandje bij te maken want ik heb nog stof over. Maar dan moet ik eerst eens uitzoeken wat ik precies wil en hoe ik dat moet maken :)
Als vervolg op het applicatieverhaal, bestelde ik een aantal vellen strijkvelours bij Vermiljoen. Gisteren zaten ze al in de brievenbus en natuurlijk moest dit meteen uitgetest worden. En hiep hiep hoera, de vellen strijkvelours zijn perfect te snijden met de Cricut!!! (ik zette hem op speed 3, pressure 5 en mes 6)

Dit strijkvelours is dus ideaal om in no time een leuke applicatie te maken.


5 opmerkingen:

Enny zei

Ooh, wat een schattig rokje en Kitty !! Da's tof dat je die in de Cricut kunt snijden ! Heel mooi !
Binnenkort een tweede carriere voor jou ?? :)

Gwen zei

Wauw martine...
wat een leuk rokje... dat zou nog iets voor Lena zijn...
(zelf ik zou het wel willen)

vanessa zei

prachtig rokje, en dat allemaal op 1 avond! super!!! die hello kitty is ook erg geslaagd, ziet er leuk spul uit, dat strijkvelours!!

Hellen zei

Heel erg leuk. Snijd je het geheel dan uit met een gewoon mes of met een deep cut blade ?

Groetjes, Hellen

ScrapMartine zei

Hoi Hellen,

Ik snij het strijkvelours uit met het gewone mes.

Groetjes,
Martine